Blog met kort nieuws

Verhuren of niet verhuren?

19 feb 2017
Añadir comentario

Sociale media:

Medina Azahara

Hier komt de eerste rock groep, meer bepaald een vertegenwoordiger van wat zij hier "Rock Andaluz" noemen.  Deze groep is geen eendagsvlieg, zij is opgericht in 1979 in Cordoba maar de zanger is de enig overgeblevene.

 

Hun eerste plaat werd opgenomen in 1980 met de naam van de groep als titel.  De plaat zette hen ineens in de rij van de rock muzikanten met Andalusische wortels.  Een van de liedjes op deze plaat werd tevens de hymne voor de groep (Paseando por la Mezquita).

 

Na dit eerste succes volgden in 1981 en 1982 hun volgende platen.  Nadien werd de Andalusische rock iets minder populair.  Het werd zelfs zo erg dat de groep hun volgende plaat enkel kon maken met zelf financiering.  Dit was in 1986.

 

In 1989 kwam de groep in contact met hun nieuwe platenmaatschappij en met hun nieuwe manager.  Het was ook het jaar dat de toenmalige gitarist de groep verliet en er een nieuwe in de plaats kwam.  Men ging dan werken aan de nieuwe plaat maar de groep die op tournee vertrok kreeg nog een wisseling te verduren, de drummer vertrok en werd vervangen.

 

De volgende plaat werd live opgenomen in 1990 en schetste een beeld van het tot dan toe gebrachte werk.

 

In 1992 weer een nieuwe plaat en een nieuwe bassist.  De beide platen plaatsten de groep terug op de kaart, de platen werden goud en platina.

 

In 1993, 1995 en 1996 kwamen er terug een CD en dan in 1998 verscheen de CD "Tanger", een CD met Arabische en Andalusische invloeden.  De CD werd opgenomen in Tanger en Madrid met medewerking van een Marokkaanse groep.

 

In 1999 werd dan de toetsenist vervangen en verscheen een CD met wederom en overzicht van het tot dan toe gebrachte werk.

 

Vanaf toen verscheen er elk jaar een CD.  In 2007 veranderde de groep van platenmaatschappij en nogmaals van bassist.

 

De groep geniet nog altijd van een toenemende populariteit.  Ik heb ze eenmaal live zien optreden, het was de moeite waard.

 

Samenstelling van de groep

  • Zang: Manuel Martinez
  • Gitaar: Paco Ventura
  • Bas: Pepe Bao
  • Toetsen: Manuel Ibañez
  • Drum: Manuel Reyes

Discografie

  • Medina Azahara (1980)
  • La esquina del viento (1981)
  • Andalucía (1982)
  • Caravana española (1986)
  • En Al-Hakim (1989)
  • En directo (1990)
  • Sin tiempo (1992)
  • Dónde está la luz (1993)
  • La esquina del viento/Andalucía (1995)
  • Árabe (1995)
  • En navidad (1995)
  • A toda esa gente (1996)
  • Todo tiene su fin (1997)
  • Tánger (1998)
  • Baladas (1999)
  • XX (2000)
  • Tierra de libertad (2001)
  • Versión original (2002)
  • Aixa (2003)
  • La estación de los sueños (2005)
  • 25 años (2006)
  • Sin Tiempo (2006)
  • Se abre la puerta (2007)
  • En Directo (2007)
  • Donde está la luz (2007)

Hun website vind je hier: Medina Azahara

 

En hier vind je een voorbeeld van hun muziek.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© - Laatst gewijzigd op 16/08/2017