Blog met kort nieuws

Verhuren of niet verhuren?

19 feb 2017
Añadir comentario

Sociale media:

Tomatito

Tomatito is de artiestennaam van José Fernández Torres, een flamenco artiest die geboren is in Almeria in 1958.  De betekenis van Tomatito is tomaatje, een verwijzing naar de bijnaam van zijn vader en grootvader.

 

Hij komt uit een echte dynastie van flamenco gitaristen, hij is de zoon van José Fernández Castro "el Tomate" en de kleinzoon van Miguel Fernández Cortés ook een "el Tomate" tevens een vaste klant op de flamenco feesten in het begin van de vorige eeuw.

 

Het begin van de carrière van Tomatito was toen hij 10 jaar was, het was in de flamenco vereniging Peña el Taranto de Almeria.

 

Hij heeft platen gemaakt alleen en samen met Paco de Lucia en Camarón de la Isla.  Na het vertrek van Paco de Lucia werd hij de gitarist van Camarón de la Isla.  Samen speelden zij gedurende de laatste 18 jaar van Camarón's leven.

 

Hij beperkte zich niet alleen tot de flamenco, tijdens zijn carrière speelde hij samen met Frank Sinatra en Elton John.  Samen met Elliot Fisk, Larry Coryell en Joan Babiloni heeft hij cd's gemaakt.

 

Overal ter wereld heeft Tomatito optredens gedaan zoals: Montreux, New York, Istamboel, Lyon en nog veel meer.

 

Discografie:

  • Rosas del Amor (1987)
  • Barrio Negro (1991)
  • Guitarra Gitana (1997)
  • Spain (2000)
  • Paseo de los Castaños (2001)
  • Aguadulce (2004)
  • Spain Again (2006)

Voor wie hem wil horen spelen, hierna kan men een voorbeeldje vinden.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© - Laatst gewijzigd op 07/06/2017