Blog met kort nieuws

Verhuren of niet verhuren?

19 feb 2017
Añadir comentario

Sociale media:

Vicente Amigo

Vicente Amigo is geboren in 1967 in Guadalcanal in de provincie Sevilla maar opgegroeid in Cordoba.  Hij is begonnen met flamenco spelen  samen met artiesten zoals Juan Muñoz (el Tomate), Merengue de Córdoba en Manolo Sanlúcar.

 

Hij heeft ook samen gewerkt met Camarón de la Isla "Soy Gitano" in 1989.  Ook in 1989 kreeg hij de grote prijs voor gitaarspel in Córdoba.  Voor zijn werk kreeg hij nog meer erkenning zoals de "Premios de la música".

 

Zijn muziek is duidelijk geïnspireerd door de poëzie uit Andalucia, auteurs zoals Rafael Alberti en Federico Garcia Lorca.    Deze poëzie samen met de Mediterane smaak van het zuiden van Spanje is de muziek die hij maakt.

 

Zijn composities zowel binnen als buiten de flamenco zijn uitzonderlijk en maken van hem een uitzonderlijk artiest.

 

Discografie:

  • De mi corazón al aire (1991)
  • Vivencias imaginadas (1995)
  • Poeta (1997)
  • Ciudad de las Ideas (2000)
  • Un momento en el Sonido (2005)

Een voorbeeld:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© - Laatst gewijzigd op 07/06/2017